Hoe draag je een grote statement ketting?

statement-ketting

Met een grote ketting kan je heel eenvoudig een statement maken. Bij een statement ketting is het belangrijk dat de ketting enorm opvalt, maar de rest van de outfit simpel blijft. Het moet immers geen chaos worden.

Felgekleurde ketting

Een felgekleurde ketting zorgt voor een frisse en wakkere uitstraling. Combineer bijvoorbeeld de felle kleuren met een simpele witte blouse. Knoop de blouse tot bovenaan dicht en draag de ketting onder de kraag. Een simpele blouse ziet er op deze manier toch erg vrouwelijk uit.

Ronde ketting

De collar necklace is een korte ronde ketting die op het sleutelbeen valt. De ronde ketting zorgt ervoor dat de aandacht op het gezicht wordt gevestigd en dus niet op de borsten. Draag een ronde ketting op een blouse of top met een hoge halslijn.

Lange ketting

Wanneer je een rond gezicht hebt staan lange kettingen je prachtig. Bij een langere gezicht kan je beter kiezen voor een kortere ketting. Een lange ketting kan goed in laagjes gedragen worden. Een lange ketting matcht erg goed samen met horizontale halslijnen. Denk daarbij aan een strapless top of een off shoulder top. Lange kettingen kunnen ook goed gecombineerd worden met lange en wijde kleding, zoals een tuniek of een maxi-dress.

Combineren met shirt met print

Ga je liever voor een wat stoerdere uitstraling? Kies dan voor een shirt met een printje. Je kan rustig een blazer of spijkerjasje over je shirt heen dragen.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *