Hoe kies je een verlovingsring?

verlovingsring-goud

Het is zover, je hebt besloten om de grote vraag te gaan stellen en natuurlijk hoort daar een mooie verlovingsring bij. Maar hoe kies je nou eigenlijk een ring die bij haar past?

De maat

Eén van de belangrijkste dingen is de maat, de ring moet natuurlijk wel passen. Wanneer jij de ring om haar vinger schuift wil je natuurlijk dat de ring perfect past. Weet je niet haar maat? Probeer dan een ring van haar te bemachtigen waarvan je weet dat die haar past. Draagt ze ring om de andere hand, houdt er dan rekening mee dat de vingerdikte kan verschillen.

Om de maat te bepalen leg je de ring op een liniaal, de binnenmaat is de juiste maat. Twijfel je tussen twee maten? Ga dan altijd voor de iets grotere maat en niet voor de kleinere.

Prijsklasse

Verlovingsringen zijn in verschillende prijsklassen ingedeeld. Bekijk dus wat jouw budget is voor een ring. Ringen worden vaak verdeelt onder de categorieën: tot €250,- , tot €500,- tot €750,-. De categorieën verschillen uiteraard per juwelier.
De prijs van de diamant wordt bepaald door de slijpvorm, de kleur diamant, helderheid en karaat. De slijpvorm bepaald hoe de steen het licht weerkaatst. Bij de kleur geldt hoe witter de diamant hoe waardevoller de steen. De helderheid wordt bepaald door de grootte van de insluitsels. Bij grote insluitsels wordt de diamant doffer, bij kleine insluitsels wordt de diamant waardevoller. Karaat bepaald ook de waarde van de diamant. Karaat is de gewichtsaanduiding voor een diamant. Vaak wordt het gewicht aangegeven in punten. Een karaat is gelijk aan 100 punten. Zo staat 0.50 ct gelijk aan 50 punten.

Goud of zilver

Voor deze keuze moet je vooral kijken naar welke kleur sieraden jouw partner draagt.
Wanneer jouw partner graag zilver draagt kan je voor witgoud gaan. Witgoud heeft namelijk een zilveren kleur en geeft een chique uitstraling. Witgoed past perfect bij zilverkleurige sieraden.
Wanneer jouw partner graag goudkleurige sieraden draagt ga je voor een geelgouden ring.
Bij twijfel kan je ook kiezen voor een ring waarbij de kleuren gecombineerd worden. De kleurencombinatie past overal bij.

Haar smaak

Tenslotte kijk je ook naar wat haar smaak is, wat past bij haar? Houdt ze juist van chique en elegant of houdt ze juist van uitbundige en grote sieraden?

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *